WijkWalletWaddinxveen bestaat 1 jaar

WijkWalletWaddinxveen viert 1-jarig bestaan

Stichting WijkWalletWaddinxveen viert op 19-05-2023 haar 1-jarig bestaan. Na een eerste periode kijkt de sichting tevreden terug op 2022.

Stichting WijkWallet Waddinxveen is een vrijwilligersorganisatie die (in navolging van de opgeheven wijkplatforms) lokale initiatieven ondersteunt in de gemeente Waddinxveen die de sociale cohesie bevorderen. Bij initiatieven kunt u denken aan buurt bbq, straatfeesten, buitenbios enz. De stichting doet dit door geld en adviezen te verstrekken, zonder het initiatief over te nemen.

De eerste periode van de stichting heeft in het teken gestaan van het opzetten van een functionerende organisatie, werven van de verschillende vrijwilligers, en het inrichten van de website voor de aanvragen. De stichting heeft naast het bestuur een beoordelingscommissie die elke aanvraag beoordeeld. Het bedrag wat de stichting ter beschikking heeft  is middels subsidie van de gemeente Waddinxveen mogelijk gemaakt.
In 2022 was dit subsidiebedag € 20.000,- in 2023 is dit subsidiebedrag € 30.000,-.

Vanaf 1 Juli 2022 t/m 31 December 2022 zijn er 34 initiatieven toegekend, Zie hieronder de toegekende aanvragen per wijk.

Jongerenregeling
Stichting WijkWalletWaddinxveen heeft eind 2022 van de gemeente Waddinxveen het verzoek gekregen om ook de jongeren regeling op te nemen in de stichting. Stichting WijkWalletWaddinxveen zag dit direct als een mooie kans om ook de jongere inwoners van waddinxveen, in de leeftijd van 12-21 jaar., de mogelijkheid te kunnen geven om leuke initiatieven te organiseren. Denk hierbij aan een voetbaltoernooi, een game middag of social media workshop. Er is een bedrag beschikbaar voor jongeren van € 2500,-.

Stichting WijkWalletWaddinxveen kijkt terug op een mooi start jaar in 2022 en kijkt uit naar een 2de jaar waarin de stichting een toename ziet in de aanvragen, meer bekendheid krijgt en vele Waddinxveners een mooi initiatief kunnen neerzetten met de financiële bijdrage van Stichting WijkWalletWaddinxveen.

Wat betreft het aanvragen van activiteiten en meer informatie daarvan kun je terecht op de website www.wijkwalletwaddinxveen.nl.

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring op onze website