Verslag Buitenbios 2023

Drukste editie Buitenbios Waddinxveen ooit

Zaterdag 2 september vond de jaarlijkse buitenbios plaats. Deze inmiddels alweer achtste filmavond in de open lucht was de drukstbezochte editie ooit. Hier speelde het prachtige weer en de fantastische film Top Gun: Maverick een grote rol in. Vanaf 19.00 druppelen al mondjesmaat de eerste bezoekers binnen, een uur later was het park Burgemeester Warnaarplantsoen flink gevuld met honderden bezoekers. De buitenbios lijkt inmiddels ingeburgerd te zijn in Waddinxveen. Steeds meer mensen nemen hun eigen stoelen en kleedjes mee. Sommige bezoekers sjouwen zelfs hun complete loungebank naar het veld of liggen op een groot luchtbed. De buitenbios wordt georganiseerd door inwoners voor inwoners met als doel de sociale cohesie te bevorderen. En dat lukt in deze gezellige kneuterige sfeer waarin mensen elkaar opzoeken, hapjes en drankjes met elkaar delen en een kletspraatje maken in de rij voor het toilet. Er is ook bewust gekozen voor het ‘bring your own’ concept waarbij er geen foodtrucks aanwezig zijn, maar mensen hun eigen thermoskan, wijntje, drinken en versnapering mee nemen. De bezoeker voelt zich dan ook verantwoordelijk voor zijn eigen afval. Het grote gezelschap bij de buitenbios variërt van jong tot oud en inmiddels zijn dit ook niet meer alleen Waddinxveners. Ook inwoners uit Boskoop weten de buitenbios te vinden en Waddinxveners nemen soms familie en vrienden mee uit andere steden. Laagdrempelig, toegankelijk en sfeervol zijn de belangrijkste uitgangspunten bij dit jaarlijkse event.

De filmavond wordt gratis aangeboden dankzij een grote bijdrage van Wijkwallet Waddinxveen, de drie hoofdsponsoren Mulder-Mazda, 24×7 ICT en Park Triangel, en reclames van andere Waddinxveense ondernemers.

Bovendien werden alle bezoekers verrast met een leuke extra. De ondernemers van het Gouweplein sponsorde een voucher voor een gratis ijsje en in de pauze bood Verhage Waddinxveen een bittergarnituur aan voor alle bezoekers. De organisatie kijkt terug op een zeer succesvolle buitenbios avond en belooft deze ook weer in 2024 te organiseren. Dan met een andere film. Foto’s van dit event zijn te bekijken op de Facebookpagina Buitenbios Waddinxveen.

(Verslag Titia de Zeeuw,  foto`s Martijn Bravenboer)

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring op onze website